Leírás
Az akácfa Amerikából származik, de joggal mondhatjuk, hogy Magyarország a második hazája, hiszen Európa összes akácerdejének a 80%-a található hazánkban.
Az akác május végén, 8-14 napig virágzik. Hőigényes, a hidegre, szélre, fagyra, esőre nagyon érzékeny.
Az akácméz átlátszó, harmonikus ízű, édes, lágy és kevésbé savas. Akácvirág illatú. Évjárattól függően a csaknem színtelentől az enyhén sárgás-zöldig terjed színárnyalata. Jelentős gyümölcscukor tartalma miatt sokáig folyékony, és segíti a máj működését. Jó fertőtlenítő, köhögésre, influenzás panaszokra ajánlott!
Hazánkban a leginkább kedvelt mézfajta, igazi hungarikum!
Sokan az akácmézet előnyösebbnek tartják, mint más fajtákat, mivel enyhe íze nem elnyomja az egyéb összetevőket. Összességében az akácméz egy sokoldalú, ízletes és egészséges választás, mely édes ízt adhat számos ételhez.