Hungarian (formal)

Ha tetszik klikkelj!

Mézes kosár

Az Ön bevásárlókosara üres

A méhpempő a dajkaméhek garatmirigy-váladéka, mellyel az anyákat és az álcákat táplálják. A méheknél a növekedésre, a belső szervek, a szaporodási szervek fejlődésére és működésére van serkentő hatással. A méhanya is attól lesz teljes értékű nőnemű egyed, hogy fejlődése teljes idején méhpempővel táplálják, szemben a dolgozó méhekkel, melyeket csak 3 napos álca korukig táplálnak ezzel.

A méhpempő sárgás fehéres színű, savanykás, kaparós ízű pép. Fő összetvője a fehérje és a cukor, emellett tartalmazza mindazokat az anyagokat, mint a méz, és további hormonokat, nukleinsavakat, valamint B2, B5, B6, E és H vitaminokat. Tárolni hűvös helyen kell, 1-3 °C körül. Fémmel ne érintkezzen! Mézzel keverve nemcsak hasznos hatásait egészítjük ki, de tartósítjuk is.  

Sokféle jótékony hatását a népi gyógymódok között már régóta felhasználják. Fokozza az ellenálló-képességet, és segíti a lábadozó betegek felépülését. Aluszékonyság és általános fáradtság esetén is kiválónak tartják. Szívbetegek számára is igen hasznosnak tartják. Az inkák, az egyiptomiak és a rómaiak is használták kozmetikumként kiváló bőrélettani hatásai miatt. Elősegíti a hidratációt, és rugalmassá teszi a bőrt, anélkül ,hogy megszüntetné a bőrlégzést.